Міністр відмічає зростання інтересу українців до проблем довкілля

16:09 | 18.06.2021
Автор: Євген Мирошник

Зростає увага українців до екологічних проблем — про це сказав міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський під час виступу на екологічному форумі, який ООН провів в Україні з нагоди Всесвітнього дня захисту навколишнього середовища.

«В Україні екологічні проблеми, ми проводили, навіть, дослідження, десь знаходяться на 7-10 місці серед інших проблем громадян. Вони програють проблемам достатку, війни, конфліктів тощо. Але треба відзначити, що поступово, за два роки, із 13-го місця у таких же дослідженнях увага суспільства до екологічних проблем перемістилася вже на 7-9 місце, по різних дослідженнях. Уже можна говорити, що увага суспільства привертається до проблем екології», — заявив Абрамовський.

Він зазначив, що тенденція зростання уваги відбувається на тлі поглиблення кліматичних та екологічних проблем, проблем захисту довкілля в Україні.

Абрамовський також підкреслив, що уряд для вирішення нагальних проблем екології та захисту довкілля потребує підтримки громадянського суспільства та ЗМІ.

Як повідомлялося, Всесвітній день охорони довкілля — міжнародний день ООН, що відзначається щороку 5 червня з метою привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.

Выбор редакции