МВС проти домашнього насильства. В Україні представили інтерактивну мапу для постраждалих.

15:53 | 18.06.2021
Автор: Сергей Набок

Про це на брифінгу сказала заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Карта доступна на сайті МВС в окремому тематичному підрозділі щодо домашнього насильства.

«Цей розділ повністю буде присвячений темі домашнього насильства, він вже доступний сьогодні. Він створений і розроблений за допомогою і підтримки наших партнерів, зокрема, Консультативної Місії ЄС», - зазначила Павліченко.

За її словами, карта акумулює всю необхідну інформацію про служби, які можуть бути корисними у ситуації з домашнім насильством, зокрема про підрозділи поліції, медустанови, безоплатну правову допомогу, бюро судово-медичної експертизи. "Таку інформацію ми будемо постійно наповнювати і оновлювати", - наголосила посадовець.

Вона пояснила, що за допомого цього сервісу людина зможе прокласти найоптимальніший і найзручніший маршрут до потрібних служб.

«Окрім мапи у тому розділі, який ми сьогодні презентуємо, зібрана також інша корисна інформація. Зокрема, це інформація загалом про те, що таке домашнє насильство, куди можна звернутися, яких видів і форм вона буває, які дії поліції у випадку домашнього насильства. Також тут будуть акумульовані останні новини і події на тему домашнього насильства», - зазначила Павліченко.

Вона нагадала, що у Телеграмі та Вайбері є чат-бот #ДійПротиНасильства. Його планують масштабувати і на інші месенджери. «Також цей чат-бот буде надавати можливість викликати поліцію за допомогою текстових повідомлень», - сказала Павліченко.

Надалі планується запуск мобільного додатку для потерпілих від домашнього насильства, який допоможе безпечно і швидко викликати поліцію.

Крім того, додала вона, на платформі «Дія. Цифрова освіта» доступний серіал про цифрові інструменти у протидії домашньому насильству.

Заступниця міністра зауважила, що у МВС разом із партнерами впроваджуватиме електронні засоби моніторингу за тими, хто чинить домашнє насильство і відносно яких є заборона щодо наближення до постраждалих.

«Будемо розроблювати та імплементувати стандартні операційні процедури для поліцейських, що дозволить стандартизувати реагування на випадки домашнього насильства. Будемо посилювати і роботу у напрямку community policing, яка буде спрямована у першу чергу на жителів сільської місцевості», - зазначила Павліченко.

Як повідомлялося, у квітні минулого року Міністерство внутрішніх справ запустило у Телеграмі чат-бот #ДійПротиНасильства.

Выбор редакции