Зміни в правилах бронювання у зв'язку з мобілізацією — кого це стосуєтсья

10:10 | 20.04.2024
Автор: Євген Мирошник
Зміни в правилах бронювання у зв'язку з мобілізацією — кого це стосуєтсья
У зв'язку з новою хвилею мобілізації, правила бронювання важливих співробітників будуть обговорені пізніше. Генеральний штаб відмовляється погоджувати економічне бронювання шляхом сплати додаткового військового збору в 20 тисяч гривень за співробітника до проведення мобілізаційних заходів.

За декілька годин сварок взаєморозуміння з військовими, чиновниками з Міноборони і Генштабу щодо позиції військових у вирішенні економічного бронювання не було досягнуто. Під час бесіди на підвищених тонах представники Генштабу заявили, що вони цікавляться складом нових бригад. Адекватність і зрозумілість обох позицій військових і Економічного комітету Верховної Ради відзначив голова комітету Дмитро Наталуха. Він вважає, що збереження балансу між економікою і потребами мобрезерву дозволить знайти спільне рішення щодо будь-якої моделі бронювання.

Офіційної позиції Генштабу стосовно економічного бронювання, яке передбачає сплату військового збору у розмірі 20 тисяч гривень на місяць, редакція не отримала. Неофіційно військові заявили, що відмовляються від економічного бронювання через відсутність пріоритетності та негативне ставлення більшості військовослужбовців до цієї ідеї.

На початку 2024 року заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма запропонував модифікувати систему бронювання на користь працівників з зарплатою від 30 тисяч гривень. Схожу модель запропонував голова економічного комітету Верховної Ради Дмитро Наталуха. Наталуха виступає за механізм бронювання шляхом сплати щомісячного військового збору.
Выбор редакции