Видаліть негайно — VPN-додаток на Android назвали дуже небезпечним

17:46 | 08.03.2021
Автор: Євген Мирошник
Користувачам смартфонів на базі Android необхідно терміново видалити небезпечний додаток SuperVPN, якщо він встановлений на пристрої. Фахівець з цифрових технологій Зак Доффман у своїй статті на Forbes закликав користувачів смартфонів, що працюють на операційній системі Android, негайно видалити додаток SuperVPN.

Додаток вже скачали та встановили 100 мільйонів разів. Раніше додаток звинувачували у приховуванні шкідливого шпигунського програмного забезпечення. Розробникам висувають претензії щодо порушення персональних даних, що стосується мільйонів користувачів. "Якщо він є на вашому телефоні, негайно видаліть його", - йдеться у повідомленні. Додаток, який обіцяє "захищати вашу конфіденційність та захищати вас", як виявляється, робить прямо протилежне. І це не вперше, коли експерти позначають його як "дуже небезпечний".

Додаток "дозволяє хакерам перехоплювати зв’язок між користувачем та постачальником послуг й навіть перенаправляти користувачів на зловмисний сервер хакера", - йдеться у статті.
Выбор редакции