Главная / Новости

Невизначеність допомоги США Україні — що кажуть в Бундестазі

17:23 | 22.04.2024
Головна / Новости
Фото — голова Європейського комітету в Бундестазі Антон Хофрайтер
Фото — голова Європейського комітету в Бундестазі Антон Хофрайтер
У Бундестазі виникають побоювання, що схвалена Палатою представників США допомога може означати кінець американської підтримки для України.

Голова Європейського комітету в Бундестазі, Антон Хофрайтер, висловлює побоювання, що допомога, схвалена Палатою представників США, може означати завершення американської допомоги Україні перед тривалим перервою.  Антон Хофрайтер, попереджає в інтерв'ю медіагрупі Funke, що наступний пакет допомоги від Сполучених Штатів Америки може бути останнім. Затримка у наданні допомоги з боку США підкреслює нестабільність американської підтримки для України.

Хофрайтер закликає країни Європейського Союзу підсилити зусилля з підтримки України. "Європо, настав час діяти!" — закликає він.




Хофрайтер попереджає: "Це може бути останній пакет допомоги від США на дуже довгий час — або навіть останній взагалі."
Він підкреслює невизначеність американської підтримки для України, ураховуючи тривалий кризу щодо схвалення пакету допомоги. "Ми, як європейці, повинні зробити набагато більше для України", — додає він.

Президент Чехії, Петр Павел, висловився про зменшення можливостей Європи допомогти Україні, посилаючись на невід’ємну роль американської допомоги, яка складає щонайменше 50% від загальної підтримки. Екс-президент США Дональд Трамп підкреслював важливість виживання України для США, закликаючи Європу збільшити свою допомогу.

Палата представників США проголосувала за допомогу Україні
Палата представників американського Конгресу проголосувала за надання допомоги союзникам. За рішення проголосували 311 представників Палати, включаючи 210 демократів і 101 республіканця. Це рішення повинно бути схвалене Сенатом та президентом Джо Байденом. Після цього Пентагон буде готовий передати Україні пакет озброєнь. Президент України Володимир Зеленський наголосив, що ця допомога надає країні "шанс на перемогу" у війні з російськими загарбницькими військами.