Главная / Новости

Що загрожує країнам Балтії, Польщі та Німеччини — коментар Зеленського

16:22 | 22.04.2024
Головна / Новости
Фото — Зеленський на каналі NBC
Фото — Зеленський на каналі NBC
Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News назвав п'ять країн, на які чекає війна у разі програшу України. 

За словами Зеленського в ефірі американського каналу NBC, президент Росії Володимир Путін мріє повернути вплив Радянського Союзу.
Про це повідомляють журналісти каналу NBC.
Згідно з Зеленським, у разі програшу України Путін здійснить напад на країни Балтії, а після цього під загрозою опиняться Польща та частина Німеччини. Зеленський заявив, що Путін не таємничає своїх намірів повернути вплив силовим шляхом на всі країни, які колись були часткою СРСР. Він наголосив, що Путін не боїться країн-членів НАТО, і після нападу на Балтійські держави, його наступними цілями будуть Польща та частина Німеччини.



Загроза російського нападу на країни НАТО Після початку повномасштабної війни, країни Балтії почали активно посилювати свою обороноздатність. У цьому контексті Естонія, Латвія та Литва побудують протимобільні оборонні споруди на своїх кордонах. Країни Балтії активно підтримують Україну в цій війні, наголошуючи на важливості її перемоги. Нещодавно Дмитро Медведєв, заступник голови російської Ради Безпеки та колишній президент РФ, назвав Латвію неіснуючою країною, загрожуючи її президенту стратою.