Главная / Новости

Зброя для полку Азов — Прокопенко про поправки у законі США

12:32 | 20.04.2024
Головна / Новости
Зброя для полку Азов — Прокопенко про поправки у законі США
Бригада Азов, національна гвардія України, стикається з проблемами отримання західної зброї через пропаганду РФ у Конгресі США. У Сполучених Штатах продовжує діяти кремлівська пропаганда, яка веде інформаційну війну проти бійців бригади Азов, називаючи їх  "неонацистами".

Це обмеження не лише позбавляє захисників України з цієї бригади необхідного озброєння, але й понижує ефективність їх бойових завдань. У дописі у своєму блозі під назвою "Чому Азов досі не отримує західну зброю?", командир 12-ої бригади спеціального призначення Азов, Денис Прокопенко, висловлює своє розчарування у подібному обмеженні. Він зазначає, що, незважаючи на те, що ця проблема мало обговорюється публічно в Україні, саме зараз, коли розглядається допомога у Конгресі США, варто звернути на неї увагу громадськості.

Прокопенко нагадує про поправку, яка з'явилась у законі про консолідовані асигнування США ще в 2017 році і досі залишається актуальною. Ця поправка говорить, що "жодні кошти, надані цим Законом, не можуть бути використані для надання зброї, навчання або іншої допомоги батальйону Азов". Крім того, Прокопенко згадує інцидент з 2015 року, коли конгресмен-демократ Джон Коньєрс-молодший запропонував подібну поправку, назвавши бригаду Азов "неонацистською" і "фашистською". Попри це, Прокопенко зазначає, що Департамент оборони пізніше закликав виключити цю поправку, аргументуючи це тим, що допомога Азову вже має бути заборонена законом.