Главная / Новости

Зміни в правах студентів щодо відстрочки при призові до ЗСУ

15:15 | 25.04.2024
Головна / Новости
Фото — хто зі студентів втрачає право на відстрочку
Фото — хто зі студентів втрачає право на відстрочку
Україна ухвалила закон про мобілізацію, який набуде чинності з 18 травня. Цей закон вносить зміни щодо надання відстрочки деяким категоріям військовозобов'язаних осіб. Про це повідомляє видання Новини pro. 



Зміни в правах студентів щодо відстрочки при призові до ЗСУ


Деякі українські студенти втратили право на відстрочку та можуть бути призвані до ЗСУ. Згідно з прийнятим законом №3633-IX, під час воєнного стану не можуть бути призвані до ЗСУ:
• Студенти, які здобувають вищу освіту, професійну, професійно-технічну в денній або дуальній формі навчання.
• Аспіранти, інтерни та докторанти. Проте, якщо особа закінчила бакалаврат і бажає отримати таку саму освіту в іншій спеціальності, вона втрачає право на відстрочку. Це стосується осіб, які здобувають не вищу освіту, але на рівень нижчу за попередню.

Якщо особа має ступінь бакалавра і прагне отримати ступінь магістра в тій же чи іншій спеціальності, вона все ще має право на відстрочку. Також варто зазначити, що студенти можуть добровільно мобілізуватися, укладаючи контракт із ЗСУ. У такому випадку вони отримують академічну відпустку під час проходження військової служби.

Нагадаємо, що згідно із коментарем юриста, втратять право на відстрочку всі, хто надає постійний догляд за особами, які не є їхніми родичами.